«Norges raskeste kvinne, en av Europas raskeste kvinner og 3 x olympier»

Norges Raskeste Kvinne

9 år gammel satte jeg føttene på norsk jord for aller første gang. Vi kom fra hjemlandet Nigeria og bosatte oss i Groruddalen i Oslo. Jeg ble tidlig oppmuntret til å ta del i organisert idrett av støttende og engasjerte gymlærere. På grunn av manglende tilbud i nærmiljøet tok det to år før jeg meldte meg inn i BUL IL. Da var jeg 12 år gammel.

Unni Helland var min aller første trener. Hun tok meg i mot med åpne armer, enda jeg ikke var den mest disiplinerte utøveren. Jeg møtte sporadisk opp på trening, og la faktisk friidretten på hylla til fordel for andre interesser. Til familien og trenerens store skuffelse. Etter ett år fikk jeg en telefon fra Unni som lurte på om jeg kunne løpe stafett i ungdomsmesterskapet (UM). Jeg takket ja. Jeg kom ikke til finalen, og ble knust av jenter jeg pleide å slå. Det ble en oppvekker.

”Om du lover meg å komme på trening tre ganger i  uken, vil du bli bedre enn disse jentene”

Jeg gjorde som Unni sa og året etter tok jeg mitt første NM gull – bare 17 år gammel. Jeg har ikke sett meg tilbake siden. Jeg har den norske rekorden på 60m og 100m, tidligere også 200m. Jeg er Norges raskeste kvinne gjennom tidene.

Forbilde

Jeg er så takknemlig og føler meg velsignet for å ha møtt og jobbet med så mange fantastiske mennesker som har sett meg og hatt troen på meg. Jeg har hatt en familie som har støttet meg, og uten dem ville jeg aldri ha vært der jeg er i dag. Jeg har lenge ønsket å gi noe tilbake, og startet derfor Ezinne Athletics. Dette er et gratis idrettstilbud for unge jenter i alderen 10-16 år. Det er et lavterskeltilbud, som både er lærerikt, sosialt og inspirerende, og ikke minst en rekrutteringsarena for å få flere minoritetsjenter i organisert idrett.